ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα: «Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής διαφοράς αποδοχών».

    Μετά από δικαστική δικαίωση, με την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1127/2016 θετικής απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές τόσο οι διατάξεις περί των αναδρομικών που επέστρεφαν μόνο το 50% της διαφοράς των αποδοχών μας, όσο και η αντίστοιχη μερική αναπροσαρμογή των αποδοχών των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στα επίπεδα προ ισχύος του ν. 4093/2012, δηλαδή στις αποδοχές που ίσχυαν έως την 31-7-2012.

Σάββατο , 19 Νοεμβρίου 2016 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Κατόπιν της έκδοσης των υπ’ αρ. 2194 και 2195/2014 Αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών και των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας από 1-8-2012, άνοιξε ο δρόμος για την, αναδρομική από 1-8-2012, διεκδίκηση της διαφοράς των αποδοχών που προέκυψε από την εφαρμογή των αντισυνταγματικών διατάξεων του Ν. 4093/2012 (Μνημόνιο ΙΙΙ). Δεδομένου ότι το Δημόσιο προέβη σε μερική εξόφληση των αναδρομικών προς τους συναδέλφους, παραμένει η ανάγκη δικαστικής διεκδίκησης των υπολοίπων, μη καταβληθέντων,...

Σάββατο , 27 Δεκεμβρίου 2014 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Ανακοινώνεται στους εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους που είχαν συμμετάσχει, με το δικηγορικό γραφείο του κου Βάιου Σκαμπαρδώνη, στις αγωγές του «επιδόματος των 176 Ευρώ», οι οποίες κατατέθηκαν το έτος 2006, ότι επίκειται σταδιακά η εκδίκαση των αγωγών αυτών στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

1) Λόγω παρέλευσης πενταετίας από την κατάθεση των αγωγών, είναι απαραίτητη η υπογραφή νέας εξουσιοδότησης (ατομικά) προς το δικηγορικό γραφείο, με εντολή προς εκδίκαση. Τα σχετικό έντυπο της εξουσιοδότησης θα διατίθεται από το δικηγορικό...

Τρίτη , 25 Μαρτίου 2014 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Όσοι συνάδελφοι λαμβάνετε μήνυμα στα κινητά σας, από την Παρασκευή 27/9/2013 και έπειτα με θέμα τις εφέσεις για την αγωγή επιδόματος ειδικής απασχόλησης σημαίνει ότι η έφεσή σας θα εκδικαστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Σε πρώτο βαθμό η αγωγή ήταν αρνητική, ο δικηγόρος προχωράει σε εφέσεις. Για όποιον επιθυμεί να συνεχίσει, η διαδικασία περιγράφεται παρακάτω αλλά θα πρέπει να αποστείλει τον φάκελο με την εξουσιοδότηση και το καταθετήριο μέσα στις καταληκτικές ημερομηνίες που θα αναφέρονται στο κάθε μήνυμα. Οι αγωγές δεν εκδικάζονται μαζικά την ίδια ημερομηνία, για το λόγο αυτό ο...

Τρίτη , 10 Δεκεμβρίου 2013 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Το επίδομα ετοιμότητας, αγωγή που είχε ξεκινήσει μέσω της ΠΟΑΣΥ και την είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Αλέξιου, είχε θετική κατάληξη για εκατοντάδες συναδέλφους με αποτέλεσμα από το 2005 και έπειτα να εκδίδονται πολυάριθμες τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις του ΣΤΕ οι οποίες στη συνέχεια απεστάλησαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Δημοσίας Τάξεως προκειμένου εκδοθούν εντάλματα πληρωμής.

Τετάρτη , 20 Νοεμβρίου 2013 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Το επίδομα ετοιμότητας, αγωγή που είχε ξεκινήσει μέσω της ΠΟΑΣΥ και την είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Αλέξιου, είχε θετική κατάληξη για εκατοντάδες συναδέλφους με αποτέλεσμα από το 2005 και έπειτα να εκδίδονται πολυάριθμες τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις του ΣΤΕ οι οποίες στη συνέχεια απεστάλησαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Δημοσίας Τάξεως προκειμένου εκδοθούν εντάλματα πληρωμής.

Η Ένωσή μας θέλοντας να απαντήσει στα πολυάριθμα τηλεφωνήματα συναδέλφων, μελών και μη, σχετικά με την πορεία της συγκεκριμένης αγωγής πήρε την πρωτοβουλία και...

Πέμπτη , 14 Νοεμβρίου 2013 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας για κατάθεση νέων αιτήσεων περί προαγωγής Ανθυπαστυνόμων στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 7 παρ. 7 του Ν. 3686/2008, καλούνται όσοι ανθυπαστυνόμοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να προσέρχονται στα γραφεία της Ένωσής μας (Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα), έως και την 11-11-2013, ώστε να συμπληρώνουν τα ειδικά έντυπα/ αιτήσεις προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία διατίθενται στην Ένωσή μας. Οι αιτήσεις αυτές θα κατατεθούν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στην περίπτωση αρνητικής απάντησης από το Αρχηγείο, θα κατατεθούν...

Δευτέρα , 04 Νοεμβρίου 2013 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Δικαίωση συνέχεια για την Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Άλλες τρεις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (οι υπ’ αρίθμ. 1215/11, 1290/11, 1289/11) επιτάσσουν στη Διοίκηση πλήρη συμμόρφωση.

Η Ένωσή μας για άλλη μια φορά δικαιώνεται με τις ως άνω προσφυγές που κατατέθηκαν χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συναδέλφους κατά του άρθρου 7 Ν.3686/08.

Η διακριτή ωμή παραβίαση της επετηρίδας σε βάρος των Ανθυπαστυνόμων είχε γίνει αντιληπτή από την Ένωση Αττικής.

Εκτός των άλλων είχαμε να αντιμετωπίσουμε τότε και τις ρητορείες για τον επονομαζόμενο νόμο-καινοτόμο όχι μόνο από...

Δευτέρα , 14 Νοεμβρίου 2011 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Όπως ήδη είναι γνωστό μετά από προσφυγή που έγινε μέσω της Ένωσης δικαιώθηκαν συνάδελφοι Ανθ/μοι οι οποίοι και προάγονται στο βαθμό του Υ/Β΄ σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 6003/3/84-κγ΄ διαταγή του Αρχηγείου.

  Για τους συναδέλφους Ανθ/μους οι οποίοι δεν προσέφυγαν και έχουν προαχθεί νεότεροί τους θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα προς το Αρχηγείο (αίτηση διατίθεται στα γραφεία της ΄Ενωσης ) ζητώντας την προαγωγή τους.

  Στην περίπτωση που το Αρχηγείο απαντήσει αρνητικά στο αίτημά τους, δύναται να προσφύγουν στο από τον Νόμο προβλεπόμενο δικαστήριο προκειμένου και για την...

Σάββατο , 24 Σεπτεμβρίου 2011 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Σας ενημερώνουμε για το στάδιο που βρίσκεται η αγωγή:

  1.  Για την πλειοψηφία των συναδέλφων που συμμετείχαν στην αγωγή, οι αγωγές τελεσιδίκησαν, καθαρογράφηκαν, υπογράφτηκαν τα εντάλματα και έχουν ήδη αποδοθεί τα διεκδικούμενα ποσά.
  2.  Ένας αριθμός αγωγών έχει τελεσιδικήσει θετικά, αυτές θα καθαρογραφούν και θα σταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών όπου στη συνέχεια θα υπογραφούν και θα σταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών όπου στη συνέχεια θα υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμής των δικαιούχων. Δηλαδή εκκρεμεί ένα διάστημα 1-2 ετών έως την πληρωμή.
  3.    Για...
Σάββατο , 13 Νοεμβρίου 2010 / Ε.ΑΣ.Υ.Α.